Torstaina 6.10.2011

Eilen keskiviikkona aamulla katseltiin karttoja ja opaslehtisiä ja saimme hyviä ohjeita punapuumetsiin ja myös Jacksonville Towniin, joka on Oregonin puolella melko pian matkan varrella. Tämä historiallinen, voi sanoa söpö, perinteitä vaalien hoidettu pikkukaupunki on tosi kaunis. Kullasta alkoi tämäkin kylä v.1851.


Matkaa jatkettiin tietä 238 Murphyyn, jossa nimen mukaisesti etsittiin pääsyä oikotielle joka johtaisi tielle 199. Hyvä katu oli eittämättä oikea, vaikka kyltissä luki ”dead end”. Olisi pitänyt uskoa, tie loppui siis sittenkin. Kovan naururemakan jälkeen takaisin keskustaan ja löytyihän se oikeakin oikotie, vaikka tällä aikaa olisimme ehtineet yhtä pitkälle pääteitäkin pitkin. Saavuttiin siis sataysiysiä pitkin taas Californian rajalle ja tarkastukseen. Vesisateessa seisoi tyttö, joka kysyi normaalit kysymykset hedelmistä ym. ja lopuksi onko meillä firewoodseja, siis polttopuita! Kysyttiin excuse me, silmät pyöreinä, siis polttopuita, ei eihän meillä nyt polttopuita, miten niin? Hyvää matkaa! Huh huh, vähältä piti, ettei katsonut takatalliin!

 

Tultiin Tyynen meren rantaa Crescent Cityn kaupunkiin katsomaan mm. merileijonia, jotka pitävät hirveää melua satamassa. Heitä lekotteli joillain ties millä lavoilla keskellä satama-allasta. Yksi oli laiturin päässä, menin kuvaamaan, mutta en uskaltanut aivan lähelle. Vaikka se makasi ihan rentona, se olisi saattanut urahtaa ja silloin olisin kyllä pudonnut mereen.

 

Kaupungissa on kaunis rantapuisto ja taidegalleria talojen seinillä, eli monia upeita seinän kokoisia maalauksia, ja upeat mosaiikkityöt joita kävelimme bongaamassa. Myös satamassa oli mm. puusta veistetty merenneito. Moottorisahataidetta on ollut joka paikassa, etenkin karhuja, ne ovat hiukan grouvin näköisiä, mutta on muillakin tavoilla käsiteltyjä puutöitä.

 

Yöksi ajettiin hieman takaisin päin Hiouchi RV parkiin tietä 199. Joissain paikoissa on kurjat ovikoodit suihkuihin ja vessoihin, jotka eivät välttämättä toimi. Tilat ovat siistejä, mutta suihkut (jos niitä on) vaativat kolikon. Yleensä käytetään omia suihkuja tai sitten ei käydä ollenkaan.